Äpplekaka
Recept
4 ägg
5 dl socker
200 gr smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
8 äpplen
4 msk socker
4 tsk kanel
1. Smält smöret. (under tiden kan du skala, kärna ur och klyfta äpplena)
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver.
3. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret.
4. Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna.
5. Vänd äppelklyftorna i socker och kanelblandningen och fördela dem i smeten.
6. Grädda i ca 25 minuter (200 grader). Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat
Mumms i det här härliga höstvädret.. grabbarna har kompisar med hem så vi ska mysa och fika i trädgården :-)
Åh sluta läskas! lipar Jag vill också äta äpple!! :(
Åhh vad gott och härligt höstigt med äpplekaka, det ska jag göra någon dag när jag får baklust :) KRAM, ses imorgon!
Jag får ju inte äta! buhuuuu :) Men det är så jäkla gott med äpplen. Och frukt. Fruktsallad. Allt! :)
Kraaaaaaaaam!