Påsktävlar

Publicerat den 2010-03-30 klockan 23:01:11
Allmänt
1 Kommentarer
http://countryantiquesblog.blogspot.com/2010/03/var-med-och-tavla-om-handtovade-paskagg.html

Härliga ägg att ha framme till påsk :) Tävlar såklart :)
                                                        

Tävlar mer

Publicerat den 2010-03-30 klockan 22:58:20
Allmänt
0 Kommentarer


http://hemmapalandet.blogspot.com/ 

Tävlar Tävlar Tävlar :)

                                                        

Tävlar om armband

Publicerat den 2010-03-30 klockan 22:41:38
Allmänt
0 Kommentarer
Tävlar hos: http://lovebeproud.blogspot.com/ 

Såå mycket fint! Nu håller jag verkligen tummarna, vore en dröm att vinna!!

"Jag tävlar hos Love & be Proud- om armbandet MAYA! Tävla du också!! "

                                                        

Vovve på villovägar utanför Hjo

Publicerat den 2010-03-29 klockan 21:29:19
Allmänt
0 Kommentarer


Denna Goldenhane har gått omkring hos oss sen ungefär klockan 15.00 idag måndag. Vart bor han?
Tillhörande:Alexsandra HullbergEn vovve som är på villovägar utanför Hjo! Någon som vet vems det är?
 
                                                        

Toppendag

Publicerat den 2010-03-29 klockan 17:56:32
Allmänt
3 Kommentarer


Imorse var Alexsandra här och hjälpte mig med brudklänningen så nu är den fixad och klar,, tack så jättemycket för hjälpen!! Guld värt!! En till sak att dra bort från check-listan :)

Nu i eftermiddag har jag varit hos Annika på Hair i Hjo och hon har gjort mig fin i håret,, superduper nöjd!!! Annika är allt man kan önska sig,, glad,, trevlig,, gullig och framför allt duktig!! Känns himla bra att ha hittat en frisör som fixar mig så som jag vill och att jag känner mig nöjd när jag går därifrån!! Ja av mig får hon MVG i betyg!
http://www.hairihjo.se/ 

Har inte hunnit med att läsa någon kurslitteratur idag (har ju läst Kirre som var veckans beting) men skönt att komma igång och läsa annan litteratur oxå,, får ta tag i det ikväll.. imorgon är det jobb som gäller och sen ska jag och familjen ha påsklov!! Det gillar vi!!(google-bild)

Ni då min läsare,, har ni påsklov? Eller hur ser er vecka ut?
                                                        

Hindersprövning

Publicerat den 2010-03-27 klockan 18:59:54
Allmänt
3 Kommentarer


Hindersprövning

Hindersprövningen har tagit över lysningens juridiska betydelse. Hindersprövningen är till för att undersöka att inga hinder för äktenskapet finns.

I hindersprövningen får man intyga att man inte är nära släkt eller redan är gift med någon.
Man måste också ange om man har varit gift tidigare och om så är fallet hur många gånger. Om man är under 18 år måste man ha särskild dispens från länsstyrelsen.

(http://www.brollopstorget.se/Vigseln/juridik.php)

Har fått några kommentarer med frågan vad är hindersprövning så här ovan får ni svaret mina kära läsare :)

Blanketten för byte av efternamn är utskriven och ska skrivas under :)

Vissa dagar känner att jag att jag ligger bra till med planering men sen kommer det över mig hur mycket det är som ska fixas men den dagen jag tar tag i det så kommer många saker att fixas :) Jag och Ida måste ha en dejt snart för att kolla hår och smink så att jag känner mig lugn med det sen! Ska fixa en del i veckan som kommer tänkte jag!

 

                                                        

Andra boken om Kirre

Publicerat den 2010-03-27 klockan 10:44:36
Allmänt
1 Kommentarer


Har städat en låda som har viss förmåga att alltid samla på sig massa skräp.. hittade en lapp med vilka som var inbjudna till Filips dop för tre år sedan (borde städa lådan oftare kanske) och jämnförde lite med vilka vi valt att bjuda på bröllopet.. skiljer sig en del pga att vi valt att bara bjuda vår närmaste familj och kompisar som vi umgås mycket med.. någonstans måste man dra gränsen även fast det är jättesvårt... men jag kan känna att det är ju de som är allra närmast man vill fira med på sin stora dag och alla är ju självklart välkomna till kyrkan!!!

Nu ska jag ta fram näsdukarna och läsa andra boken om Kirre..


(google bild)
                                                        

Tidning

Publicerat den 2010-03-26 klockan 22:50:17
Allmänt
4 Kommentarer


Se hela bilden
Amelias brud och bröllops tidning råkade komma med mej hem idag när jag o Filip var och handlade :) Det var bra det för där fann jag lite tips inför bröllopet,, alltid kul!!

Har börjat gå in mina skor oxå.. kan behövas för jag har redan skoskav... men det är ju det jag ska slippa ha på dagen D men jag får nog packa ner ett par foppatofflor ;) eller i alla fall ett par ballerinaskor :)                                                        

Snygging

Publicerat den 2010-03-25 klockan 18:22:54
Allmänt
3 Kommentarer
Den här snyggingen ska jag gifta mej med.. ja inte bilen då utan grabben som pryder den ;)
Idag kom hindersprövningen tillbaka och det är okej att jag och Fredrik ingår äktenskap!!! Jippy Jeehoo!! 72 dagar kvar :)
                                                        

Förtrollning

Publicerat den 2010-03-24 klockan 18:53:43
Allmänt
4 Kommentarer
Fick världens häftigaste bild på min Gabriel av min vän http://baldersvagen.blogg.se/ 
TACK och gissa om Gabben blev stolt och så finns det två brorsor som oxå vill ha namnsdag ;)
                                                        

Gabriels namnsdag

Publicerat den 2010-03-24 klockan 18:04:06
Allmänt
3 Kommentarer
Idag är ingen vanlig dag för idag är det GABRIELS namnsdag,, hurra hurra hurra!! Japp familjen eller rättare sagt mamman i familjen älskar att hitta anledningar till att mysa och fira lite extra!!

Grattis till världens sötaste Gabriel!!!

Nu blir det vardagslyx med glass, strössel och choklad och jordgubbsås.. mumms :)

                                                        

Kirre

Publicerat den 2010-03-23 klockan 19:11:18
Allmänt
7 Kommentarer(google bild)

Idag har vi haft examination av kursen barns lärande.. har tills på fredag på oss att lämna in en uppgift men jag lämna in båda mina idag :) Nu återstår bara oron av hur det har gått.. men det får man ta då.. jag kommer vara så nervös när jag ska hämta ut de där uppgifterna... men det är ju flera veckor kvar så jag måste försöka släppa det och ta det när det är! Var sak har sin tid!

Ja Ja nu är det snart nya kurser som gäller.. barn i behov och barns omvärld.. kommer bli väldigt intressanta men gripande kurser! Vi har som en uppgift att bland annat läsa boken KIRRE.. någon som läst den? De första 50-sidorna grät jag hela tiden... Gripande bok med andra ord!

Nu när jag lämnat in mina uppgifter kan jag passa på att jobba :) Det är bra,, den här veckan är jag där jag gjorde VFU förra året - på förskolan som er som följt mig! Det roliga med mej är att när jag är i skolan så vill jag jobba i skolan men när jag är på förskolan så är det i förskolan jag vill vara.. men då är det ju bra att läsa till lärare för tidiga åldrar så att jag får dubbel behörighet! Trivs så himla bra på båda ställena jag är,, det är lycka och tur att hamna på så bra praktikplatser,, barnen,, föräldrarna och personalen på båda ställena är helt underbara!!  
                                                        

Klädbytardag

Publicerat den 2010-03-21 klockan 19:48:14
Allmänt
3 Kommentarer


KLÄDBYTARDAG

 

Lördagen den 27/3 kl 9-12.00 i Korsberga bygdegård, Hjo

Serveringen kommer att vara öppen.

Inlämning av barnkläder och leksaker sker under fredagen mellan 17.00-19.00, märk med signatur samt pris. 20% av vinsten du säljer för tillfaller Korsberga bygdegårdsförening. 

Hämtning av kläder samt intjänade pengar sker mellan 12-13.00 på lördagen. De saker som ej hämtats när vi stänger skickas till Fredsverkstan (gäller ej stora saker som cyklar, dessa får ni själva transportera ner).      

Vid frågor ring 0703-512743 eller 070-302 73 97

                                                        

Aladdin

Publicerat den 2010-03-20 klockan 20:39:10
Allmänt
7 Kommentarer


Idag gästades Hjo av teatergänget från Skövde Musikteater och de visade upp Aladdin! Ett gäng med duktiga barn, ungdomar och vuxna som verkligen gjorde en storslagen föreställning!! Bilden nedan visar Niclas som spelade anden :) Jag och Niclas jobbade ihop för många år sedan och hade en egen fritidsavdelning tillsammans.. den bästa om jag får säga mitt :) Hi Hi :) Vi kompleterade varandra så himla bra jag och Niclas! Han är det fart och fläkt i och jag är lugn så det blev en himla bra balans med många galna men roliga upptåg!! Ja våra fritidsbarn minns oss i alla fall än idag ;) och de minns tillbaka på sin fritidstid med glädje så det känns bra :)


  

(google bilder)Blev även fika på nya fiket här i stan.. hemmabakta bullar.. så goda!!
Min Emilia och hennes Rikard kom förbi en sväng oxå så det var bra så att jag fick min dos av Emiliakramar <3 Det är det bästa med att skolan drar igång med föreläsningar snart igen så att vi ses ofta!!!

                                                        

Allt möjligt

Publicerat den 2010-03-17 klockan 19:54:21
Allmänt
5 Kommentarer


Nu har det redan gått 3.5 veckor och vfu:n (praktiken) är slut för den här gången.. känns såklart trist.. jag trivs så himla bra med eleverna,, min handledare och alla andra lärare på skolan! Det är en liten skola vilket jag ser som en fördel för när man kommer som elev vet alla vem man är och man blir en bland dem.. jag trivs verkligen såå himla bra!! Men nu är det dax för min egen skola ett tag framöver igen! Kämpar på med uppgifterna.. ligger bra till tidsmässigt i vanlig ordning men jag är inte helt nöjd än.. har skrivit ut papprena och ändrar och greyar nu och det tar ju sin tid!

Är för ovanlighetensskull dunderförkyld igen.. för typ 111:e gången på tre månader.. det är såå trist,, det tar så mycket krafter att inte vara kry! Ringde läkarstationen idag och fick en läkartid om några veckor så får vi se om det kan vara någon allergi eller vad det är som spökar! Jag går på sjukgymnastik och det har gjort susen med både huvudvärken och det ryggonda.. så det är jättebra men min sjukgymnast har konstaterat att jag inte har något imunförsvar!

När uppgifterna för den här kursen är redovisade och inlämnade ska jag ta tag i bröllopet på allvar! Börjar ju närma sig den stora dagen.. nu har de flesta kompisarna anmält sig så nu är det i stort sett bara släkten kvar :)


 

(google bild)
                                                        

Dagens namn:

          Marica.
En 28 årig 3barnsmamma från Hjo som älskar sina småttingar Jacob, Gabriel och Filip och sin underbara sambo Fredrik. Hon tycker mycket om att umgås med min underbara familj och vänner, läsa böcker eller fördriva tiden på nätet. Mycket tid går även åt till studier då hon läser till lärare.

,, Läsare:
Totalt:
Månad:
Idag:
Online: