Award

Publicerat den 2010-01-29 klockan 21:28:41
Allmänt
3 Kommentarer


Jag har fått en award av: http://fiddelifia.blogg.se/ 

Awarden följer lite måsten!!!
Jag ska skriva sju saker om mig själv i bloggen, länka till den person jag fått den av, samt att länka till sju andra som ska få awarden!!!


1. I juni ska jag bli fru Smedberg

2. Jag är chips och godis älskare

3. Jag är en lycklig och stolt trebarnsmamma

4. Min önskan är att inom närmsta åren kunna åka utomlands med min fina familj

5. Jag läser till lärare för tidiga åldrar

6. Jag älskar sol och värme och ligger gärna på stranden och lapar sol

7. Det kvittar hur mycket kläder jag har i min garderob så har jag aldrig något att ta på mig... 

Jag vill skicka detta award vidare till...

Kristin http://livslustpalandet.blogspot.com/ , Malin L http://baldersvagen.blogg.se/ , Jessica http://skolgatan6.blogspot.com/, Malin E http://malinesdag.blogspot.com/, Carro http://spindeltjejen.wordpress.com/, Patricia  http://patriciaaxelsson.blogg.se/

Lycka till tjejer!

                                                        

Bloggpaus

Publicerat den 2010-01-26 klockan 20:33:38
Allmänt
17 Kommentarer


Att blogga eller inte blogga det är frågan...


Ja jag har ju ett gäng läsare nu vilket jag är väldigt glad över och är hedrad över att ni saknar mej,, det värmer ska ni veta!!

Jag vet dock inte hur jag ska göra om jag ska fortsätta blogga eller inte... men som det är just nu kommer jag fortsätta att ta en bloggpaus men jag hoppas att jag bestämmer mig för att återkomma och att ni ska få följa vår resa till bröllopet,,, så håll utkik även om inte uppdateringarna kanske kommer att flöda :)

Ni kan alltid nå mig på: [email protected]

KRAM till er alla!!!
                                                        

Brödbak

Publicerat den 2010-01-20 klockan 21:09:42
Allmänt
7 Kommentarer


Idag har jag varit med Filip på gymnastik :) han tycker att det är jättekul,, han är lite blyg på uppvärmningen men banan älskar han :) Gabriel går oxå på den gympan men han har ledsnat lite.. fröken sa idag att det kan ju vara att han borde va i gruppen för de äldre och det är nog sant.. men han får följa med de gångerna han vill!

Fick färdig surdeg av min Emilia idag ((Tack sweety)) så ikväll har jag bakat surdegsbröd och så blev det bullar av resten av jästen.. Mummsigt!

Nu är det mitt favvoprogram Andra Avenyn!!! Jag brukar få glöm ej AA mess av min Emilia men idag är hon hos sina syskon så hon hade nog med att mysa med dem ;) men jag fick ett mess av Kristin istället så det var tur :)
                                                        

Ny kurs o bad

Publicerat den 2010-01-19 klockan 20:29:23
Allmänt
7 Kommentarer


Ny kurs och ny grupp i skolan.. jag känner mig lika förvirrad efter varje ny kursintroduktion... men allt faller ju förhoppningsvis på plats när föreläsningar och litteratur är läst... väntar på några böcker så jag kan komma igång och läsa sen!

I eftermiddag har jag och familjen och Gabriels kompis Åke varit och badat!! Grabbarna tyckte det var såå kul! Jag simmade och Jacob simmade.. han simmade 325 m vilket är 300 m längre än när vi var där sist för bara någon vecka sen!! Helt otroligt hur han har tagit sig!! **Stolt mamma**

Mycket frågor om bröllopet.. me like :) Jag återkommer om ett inlägg om när det blir och lite sådant.. präst, kyrka, datum, lokal, mat och underhållning är bokat i alla fall.. DET är ett väldigt stort steg i rätt riktning!! <3 <3 <3

Se hela bildenKärlek till er mina läsare!!
                                                        

Hörseltest

Publicerat den 2010-01-18 klockan 21:33:30
Allmänt
7 Kommentarer


Måndag.. ny start på veckan!

Idag har jag och Filip varit i Skövde på KSS,, öronmottagningen.. var ett återbesök och hörseltest gjordes.. Testet är från att barnen är fyra år vilket gjorde att han inte riktigt förstod vad han skulle göra (stoppa bollar i en låda när han hörde ett pip och sätta på en kloss på en clown) så det var svårt att få fram ett resultat.. men hon gjorde lite andra små test som att viska och då hörde han.. Rören satt kvar och allt såg fint ut! Känns bra och vi märker ju att han hör och han pratar jättebra och har ett brett ordförråd så hör gör han ju :) Hörselnedsättning kan det ju vara ändå men i nu läget såg allt finfint ut!!

Vi var hos mamma/mormor oxå.. Hon har ju skadat sitt knä vilket gör att hon inte kan gå och har svårt att röra på det så jag har hjälpt henne att ta ner alla adventslljusstakar och tomtar och sånt och så var jag ju tvungen att köra ett varv med dammsugaren oxå ;)

Nu ikväll har jag och Pernilla varit ute och gått,, så skönt!! Jag går snabbt men hon går snabbare så det är perfekt träning för mig :) 

Imorgon börjar nya kursen **barns lärande** Ska bli intressant! Tänk att jag redan är inne på termin fyra!! 

Nu ska jag surfa runt och kolla på bröllopsklänningar!! Håå känns som att planeringen börjar ta form nu.. me like :) 
                                                        

Ett liv kvar att leva

Publicerat den 2010-01-17 klockan 21:23:49
Allmänt
7 Kommentarer


"Ett liv kvar att leva" av Ulrika Ager & Jessica Dahné

Började läsa några sidor i den här boken för några dagar sedan sen har det inte blivit mer.. förrns" ikväll... och då läste jag ut boken på några timmar! Så mycket tårar och näsdukar det har gått åt....

Boken handlar om hur en mammas liv vände på några sekunder, hennes son omkom i en bilolycka, här strax utanför Hjo! Pojken ligger begravd i samma länga som min svärfar.. Vi går ofta till Jonathans grav och tittar på hans kort bakom luckan.. Jag har ingen aning om vem han egentligen var eller vem hans mamma är men för mig är han levande och ännu mer efter att ha läst denna sorgliga men bedårande bok!!!

 

Hemsida: www.ettlivkvarattleva.se

---Läs boken är mitt råd--- Jag lovar att du inte läser den utan att bli berörd!!


**Uppdatering**
Igår när jag läst boken mailade jag till Ulrika som skrivit den,, jag skrev precis som jag kände när jag läst boken och jag fick ett så fint svar tillbaka där hon bland annat tackade för att jag vågade läsa boken! Svaret var så fint och jag blev ännu mer berörd!!!
                                                        

Lugn o skön söndag

Publicerat den 2010-01-17 klockan 17:04:28
Allmänt
5 Kommentarer


Idag har vi haft en lugn och skön söndag här hemma!! Jag har storstädat hela huset,, bytt lakan,, tvättat massa maskiner och plockat in kläder.. jag tycker att det är så skönt att börja veckan med att det är tomt i tvättstugan!

Har även hunnit med att spela spel och pussla med småttingarna <3 Jacob har lekt med sin kompis Jesper hela dagen,, en stund här och en stund där och så tillbaka hit igen och sedan in till honom,, det är bra när man bor grannar :)

Nu är det snart kvällsmats dax,, ska äta morotssoppa,, har aldrig lagat det förut så det ska bli spännande att se hur det smakar!

Har pratat med mammsen en stund i telefon,, alltid lika skönt att få prata av sig lite!

Imorgon börjar en ny vecka med nya möjligheter.. ja jag måste börja bli lite mer positiv :) Tycker jag har varit rätt duktig på det ett tag men när huvudet spränger är det inte lätt att tänka en enda positiv tanke... men nu ska jag ta tag i mitt positiva liv ;)

                                                        

Städardag

Publicerat den 2010-01-17 klockan 09:49:28
Allmänt
6 Kommentarer


Idag är jag i städartagen!! Har plockat upp en miljon små legobitar på Jacobs rum :) Kan ju vara bra innan jag kör ett varv med dammsugaren,, rasslar så mycket annars!

Hur ofta städar du?

                                                        

I år är det dax :)

Publicerat den 2010-01-16 klockan 15:49:32
Allmänt
5 Kommentarer


 

Måste komma igång mer ordentligt med bröllopsplaneringen känner jag... men så svårt att veta vart man ska börja.. Jag kikar mycket på brudbuketten och håruppsättningar.. Nu ska jag kika efter brudnäbbskläder.. ååå så sweet :)

                                                        

Bättre att...

Publicerat den 2010-01-16 klockan 15:14:59
Allmänt
3 Kommentarer


Vissa dagar känner jag att jag har lust och ork till mycket,, andra dagar känner jag mej bara off.. jag lägger tid och energi på sånt som jag inte borde men that´s me,, på gott och ont!!

Nåja det är väl bara att deppa lite och komma igen :) Den här månaden har jag kommit till insikt om vad som är viktigt för mig och vad som verkligen betyder något... En vän sa en gång: Bättre att ha få nära vänner än många ytliga,, och jag är beredd på att hålla med!

Har mått dåligt nu några dagar igen :( det tar på krafterna och humöret.. Läkaren sa i alla fall att så grundligt undersökt som jag är, är det få som är så det känns ju såklart skönt, det finns inget farligt.. men de dagarna huvudvärken är så hemsk att huvudet bara spränger då hjälper inte ens det...

...... Finns säkerligen de som stör sig på vad jag skriver men det är mina tankar och min blogg sen får folk tycka att jag är negativ och prata om det då men just idag känner jag bara att jag är off ...... Nu ska jag sova och imorgon när jag vaknar kommer jag sprudla av energi och ork igen :)
                                                        

Sprängande huvudvärk

Publicerat den 2010-01-15 klockan 14:39:38
Allmänt
6 Kommentarer


Igår hade jag sprängande huvudvärk :( så ont att jag inte ens orka blogga, då är det illa ;) Jag hade så ont att jag skulle kunnat spy... På kvällen var fokus bara på att få barnen i säng.. kl 19:15 slocknade jag hos Jacob men vaknade till efter en stund och gick ner och tog tabletter.. slummrade till och vaknade igen när Fredrik kom hem, tog fler tabletter och en våt trasa över pannan, sen somnade jag men vaknade med huvudvärk även imorse... Jag har ju varit så glad nu när jag haft mer ork och energi.. Idag ahr jag haft en lugn dag, varit nere på hälscentralen och sen har jag bara vilat...

Blåbärspajen är klar och snart kommer våra fikagäster Sandra och hennes barn! Egentligen borde jag kanske bara vila men en stund vill jag ses nu när vi äntligen lyckats hitta en dag!!
                                                        

Vänner är som...

Publicerat den 2010-01-12 klockan 21:09:35
Allmänt
10 Kommentarer


""Vänner är som underkläder... de är nära! Bra vänner är som kondomer...de skyddar en! Bästa vänner är som Viagra... de håller en uppe när man är nere"" Hitta den här lilla versen på face book och tyckte den var lite rolig ;) Mest för att jag och en vän pratade om just vänner idag.. Många är ju sådana att de skriver att hör av dig om det är något, jag kan göra det och fixa det, säg till bara.... men det var som vi pratade om att det är där problemet kommer in... i alla fall för mig och jag tror att många är sådana.. jag frågar aldrig eller i alla fall väldigt sällan om hjälp... man får nästan säga till mig att nu är det så här eller nu gör jag det här åt dig för att jag ska släppa på mitt ja vad ska man kalla det, inte kontrollbehov, men jag hittar inget bra ord...

Vi pratade även om bloggar och face book och dylikt och hur lätt det är att skriva saker som jag tycker om dig, jag tycker si och så, att man är vänner och annat fast man egentligen inte känner varandra... det är både på gott och ont det här med cyber världen... jag tror inte att det är många som skulle säga till någon i verkliga livet att man tycker om den efter bara några veckor men i det skriftliga är det så lätt att få det ur sig, ja sån är jag i alla fall :) Jag har mycket lättare för att skriva om känslor än att säga det jag vill få fram.. Hur är du och vad tycker du?

*******************************************************************************************
Måste berätta... Igår när jag hämtat barnen så åkte vi till biblioteket och efter det gick vi och handlade.. det var en så härlig känsla!! Att äntligen orka handla och njuta av det tillsammans med mina tre söner <3 Jag blir alldeles varm i kroppen när Tripp Trapp och Trull går efter mig ut ur affären :) (He He jag tror inte att det är många föräldrar som verkligen tycker om att handla med sina barn men det gör jag, 99 gånger av 100 i alla fall)

<3 Mina älskade killar <3
                                                        

Beröm till min klass

Publicerat den 2010-01-12 klockan 18:21:12
Allmänt
7 Kommentarer


Idag har vi haft examintation.. åtta olika basgrupper har vi varit och har satt upp en egen kreativ pjäs utifrån en känd konstnär eller författare! Min grupp valde Bröderna Grimm så vi spelade upp en tokighetssaga med Rödluvan, Hans o Greta, Snövit och Törnrosa :)

Jag är helt imponerad och fascinerad över hur duktiga alla grupper har varit, så kreativa och fantasifulla!! har verkligen varit en rolig och lärorik dag med massor av skratt :) Jag har fått massor av idéer inför framtiden!

Jag är ingen teaterapa men har verkligen trivts så bra i min grupp och de är så duktiga och kreativa så jag har känt mig trygg,, jag gillar min klass (publiken) så det gick bra idag när jag var Rödluvan!!

Vi sjöng några sånger och Ulrik spelade gitarr!!!
Måste faktiskt få skryta med en sång som Katarina i min grupp har skrivit: 

Vår arbetssång! ( Askungen)

1

Flera dar har vi arbetat, vi har jobbat vi har gnetat, med vår dramaföreställning, som nu är på upphällning. Vi har blandat vi har trixat, när vi sagorna har mixat. Om Snövit, Hans och Greta ni en del har nu fått veta, utav Jacob, som för er har dem berättat.

2

Allt från manus och kulisser och till faktadelens skisser, har vi skapat allesamman, uti fröjd och gamman. Hej oh hå vad vi arbetat, och i böckerna har letat, efter mål och mycket annat vi nu verkligen finkammat.  Vilken fröjd, oh vilket team, man kan vá nöjd.

3

Vi som medverkat i sagan, är Ulrik som berättat, han har sjungit några sånger och lirat många gånger. Erika spelat drottning, en elak, elak drottning, som till spegeln ställde frågan, vem som vackrast var i världen, Katarina svara Snövit! inte du!

Lilla Rödluvan den söta som till mormor gick med fika, var vår egen MamMarica de är faktiskt ganska lika. Hans och Greta ska ni veta, det var dem som ju fick leta, efter smulorna de strött där uti skogen där de ”gött”, för att på detta viset finna vägen hem, Emilia och Minna spela dem.

Den onda fén var Katarina som var arg på lilla Emma, och hon var ju Törnrosa, som i hundra år fick snosa, sen kom prinsen upp i tornet, och det var Elinor, och resten utav sagorna det vet ni hur de går. Nu vill vi tacka för den dramastund vi haft. Hej då!


Tänk om alla dagar och examinationer var så här roliga <3
TACK till min underbara grupp för gott samarbete och Tack till alla goa" klasskamrater som var publik och som visade upp sina pjäser!

Vi hade en hedersgäst oxå,, allas våran Fia!! Så kul att se henne och jag hoppas att vi ses snart igen!!

                                                        

Tillbaka till verkligheten

Publicerat den 2010-01-11 klockan 19:37:18
Allmänt
6 Kommentarer


Första dagen efter ledigheten.. kan inte påstå att vi hade det så värst ansträngande i skolan.. kolla igenom arbetet,, övade på vår teater och gick igenom morgondagen.. perfekt start på terminen! Imorgon ska vi spela upp vår teater för våra klasskamrater och våra lärare! Ska bli roligt att få massa tips och idéer och se alla :) Har hört en liten fågel viska att vi ska få besök av våran klasskompis Fia,, me like :) :)

Annars har dagen rullat på,, hem och hämta barnen,, till biblioteket och sen handla,, hem och laga mat och baka muffins,, förbereda för morgondagen.. söva barnen.. och nu sitter jag här men snart ska jag bege mej till tv-soffan.. ska titta på familjen annorlunda!!

Har huvudvärk idag men hoppas att det ska ge sig snart... känner ju att jag inte är mig själv än även om jag i alla fall har lite krafter (som tur är)!!

Fick ett roligt besked förut men det får jag återkomma om ;)
                                                        

Ut med spjälsängen...

Publicerat den 2010-01-10 klockan 20:35:23
Allmänt
6 Kommentarer


Ut med spjälsängen och upp med en stooor säng till <3 Filip <3 Han har varit helt sprallig och lycklig idag och gick glatt och la sig :) Stora killen!!

Svårt för de andra två grabbarna att koppla av och komma till ro och somna idag.. kan tänka mig att det är lite pirrigt att börja skolan efter tre veckors ledighet :)

Jag sitter här med min almanacka och skriver i lite av vårens datum som redan är inbokade! Har kommit en bit på bröllopsplaneringen men har lite nytt för oss nu... ha ha ja hur ska det här sluta!? I mitt nya liv ska jag inte ha tusen procents koll på allt och det kan jag säga att det har jag inte på det här.. he he!!

Imorgon börjar skolan igen och det är dax att återgå till vardagen.. Det bästa med att skolan börjar är att jag och min Emilia får ses oftare!!!

                                                        

Dagens namn:

          Marica.
En 28 årig 3barnsmamma från Hjo som älskar sina småttingar Jacob, Gabriel och Filip och sin underbara sambo Fredrik. Hon tycker mycket om att umgås med min underbara familj och vänner, läsa böcker eller fördriva tiden på nätet. Mycket tid går även åt till studier då hon läser till lärare.

,, Läsare:
Totalt:
Månad:
Idag:
Online: