31 januari

Publicerat den 2009-01-31 klockan 12:37:11
Allmänt
2 Kommentarer


Idag har minstingen haft en kompis här på besök :-) Emelie :-) Hon ville leka med Filip som tyckte det var mycket roligare att va med pappa och greya i källaren.. så Emelie fick va med mej,, jag greya i köket, laga mat, baka bröd och muffins och gjorde pastasallad.. så det var bra med en liten hjälpreda ;-9

Idag ska vi på julgransplundring och släktträff kan man väl säga.. På Fredriks mammas sida,, ska bli trevligt men jag känner mej lite stressad.. ska bort ikväll så då vill jag ju va i tid.. det löser sig!!

Nu ska jag lägga i rena sängkläder ((hmm jaa jag måste byta en gång i veckan, jag älskar att ha nytvättade lakan!!)) och slänga mej i duschen!! 

Sista dagen på den här månaden,, har gått himla fort tycker jag,,

Ha en bra dag o kväll allesammans,, vad ska ni göra??

----Kram----
                                                        

rörigt

Publicerat den 2009-01-30 klockan 13:57:49
Allmänt
5 Kommentarer


Just nu känns min portfolio vääldigt rörig, känns som att jag börjat på olika delar och att det bara flummar runt.. jag vill ha ordning o reda ju!! Tusen papper och miljoner böcker... hmmm jag måste komma på en struktur... Håller på å läser om pedagogerna nu,, ska välja fyra stycken.. svårt ju.. ja ja,, det ordnar sig väl som med allt annat!

Är lite jobbigt att läsa två kurser samtidigt för det känns som att jag vill lägga allt tid på lärande och undervisning och inget på hållbar utveckling... och det är nog egentligen tvärtom jag skulle behöva göra.. men men det roliga först,, hmm inte bra!

Nu är huvudvärken lite bättre men när Fredrik kom hem och såg mej tyckte han inte att det såg ra så nu är han och köper migräntabletter.. jag tror inte att det är migrän men det kan ju va värt att testa!!

Han skulle hämta barnen så jag ska plugga en stund till och sen ska jag faktiskt gå ut å få lite luft,, sola lite kanske :-)

Blir en lugn dag o kväll här,, känns ganska välbehövligt! Ikväll blir det let´s dance och så tänker jag nog faktiskt äta lite chips.. Vad gör lillebror och Ida ikväll tro? Länge sen ni var här nu ;-) <3


Plugg en stund till så jag kan ta helg sen!


::Kram::

                                                        

funderingar

Publicerat den 2009-01-30 klockan 10:54:55
Allmänt
3 Kommentarer


Jag kan inte komma till ro,, jag borde bara vila eller sova men tankarna flyger runt så då kan jag lika gärna skriva..
Imorse när jag lämna barnen på dagis så prata jag med en mamma, hon fråga hur det är och jag sa som det var att jag har ont i huvudet och mår inte så bra just nu.. Vi pratar vidare och hon frågar om hon kan hjälpa till och avlasta på något sätt.. jag blev så rörd!! UNDERBARA människa!! Bara erbjudandet gjorde mej så glad! Vi känner inte varandra, vi umgås inte men vi pratar och jag känner verkligen så starkt för den här mamman! Vissa människor är så omtänksamma och goa" medan andra är så egoistiska att man blir mörkrädd! Jag tillhör de som är omtänksamma och hjälpsamma,, jag bryr mej verkligen om andra människor och hjälper till så gott jag kan men idag slog det mej att jag är inte så bra på att erbjuda min hjälp,, frågar någon så är jag hjälper jag alltid till i den mån jag kan men jag är som sagt dålig på att erbjuda mej.. Det måste jag bli bättre på!

Vissa människor känner jag bara att den här personen kan jag prata med, hon/han bryr sig om mej men andra känner jag inget förtroende för (jag har väldigt svårt att lita på folk).. Jag tycker om när det är ömsesidigt,, att jag kan prata av mej och att min vän eller den jag pratar med oxå kan göra det! Då känns det lättare så det inte känns som att det bara är en son tynger ner den andra med sina problem..

En liten parantes:
((När människor frågar Hur är det/Hur mår du? Så förväntas svaret bli bra.... får man ett annat svar så vet man inte riktigt vad man ska svara tillbaka))

Så nu har jag rensat lite tankar.. Nu ska jag strukturera upp min dag, det mår jag bra av! Tänk att alla männsikor är så olika,, thi hi hi!

---Kram---

                                                        

Dunk dunk

Publicerat den 2009-01-30 klockan 09:27:14
Allmänt
4 Kommentarer


Blev inget inlägg igår em eller kväll,, först var jag i skolan o sen jobba jag,, trots att jag hade världens huvudvärk.. har haft det i några dagar men igår var det värre än värst.. hemskt! Det bara dunka i hela huvudet och jag var helt kallsvettig... väl hemma hade min kille glömt köpa huvudvärkstabletter men när han såg mej tog det typ tre sekunder så var han på apoteket,, så väl syntes det att jag hade sååå ont... Dess värre skulle han åka iväg på kurs och jag kände bara att shit det här går inte.. Han ringde min mamma som slängde sig i bilen och kom hit,, Jacob och Gabriel fick stanna hos sina kompisar tills mamma kom ((TACK Pernilla!!!) och Filip fick snällt sitta i soffan och äta en klubba (mot mina principer men ibland måste man..) och titta på Emil... När mamma kom massera hon mitt huvude och tog hand om mej (Underbara mamma!) och barnen! Till slut blev det i alla fall bättre.. Barnen var såå lugna och gulliga,, de klappa på mej,, pussa på mej,, Jacob hämta vatten och gud vet allt! Sötnosar!! När barnen somnat vilket de gjorde plätt lätt låg jag i soffan och kolla på tv,, mamma la på nåt kallt på pannan.. sen somna jag! Det var så skönt att sova och höra mamma och Fredrik prata i bakgrunden, jag har ingen aning om vad dom prata om men bara att höra deras röster gjorde mej lugn! Det var länge sen jag sov så gott som jag gjorde inatt...  Mamma sov över så hon har precis åkt hem!

Jag ska vila lite nu och sen måste måste måste jag faktiskt plugga lite...

//Kram från mej//
                                                        

Gunilla

Publicerat den 2009-01-30 klockan 09:16:12
Allmänt
0 Kommentarer


Som ni kan se här till vänster på min blogg så har GUNILLA namnsdag idag,, min mamma med andra ord :-)

GRATTIS GRATTIS till min underbara mamma som är bäst i världen!!!
                                                        

wooow

Publicerat den 2009-01-29 klockan 07:01:11
Allmänt
6 Kommentarer


He he,, man går å lägger sig, får ett mess, vaknar går ut å kollar bloggen och säger bara WOOOOW!!!
Tack Ida,, va fint du har gjort! Jätteduktig är du!!

Nu blir det skola o jobba!!

KramKram, ha en bra dag å njut av min nya fin bloggdesign!!!
                                                        

Nydesign!

Publicerat den 2009-01-28 klockan 22:13:47
Allmänt
3 Kommentarer






Designen är gjord av LillaIda
                                                        

Underbara barn!

Publicerat den 2009-01-28 klockan 22:09:22
Allmänt
2 Kommentarer


Här kommer lite bilder på Marica & Fredriks underbara barn!

                                                        

vindruvor

Publicerat den 2009-01-28 klockan 20:46:01
Allmänt
2 Kommentarer


Har vart en lååång dag i skolan,, träffa nya basgruppen,, det kommer ju aldrig bli som B9 **snyft** men det kommer säkert bli bra det här me :-) På em hade vi en föreläsning om dataspelande, var ganska så intressant även om det kändes lite som att hmm nu kunde jag gjort det och det och det istället.. men jag hoppas kunna ha användning av det sen i min portfolio eller nåt så det var förhoppningsvis värt det,, allså det var inte tråkigt så men jag lever ju konstant med en inre stress så....

Jag och Gabriel har vart på gympa idag,, han fick visa banan.. så han var sååå stolt min lille älskling!

Vad har hänt mer... Fredrik hade vart i sportaffären och köpt nya skor till barnen.. gissa märket?! Puma såklart,, he he det är lika givet som tacos på helgerna i det här huset!

Imorgon ska jag till skolan på morgonen, vi har redovisning av ett lektionsinnehåll och sen ska jag fort hem för att åka å jobba,, ska få träffa alla mina små söta barn!! MysMys!! Ska jobba på sportlovet oxå, det är bra :-)

Ibland känner jag bara att hååå shit jag orkar inte mer,, jag kan bli såå irriterad på saker men jag måste börja tänka mer positivt... Tänk om jag hade hälften av min käre sambos positiva tänkande, då skulle livet va mycket lättare.. he he!

Nä nu ska jag plocka ur tvättmaskinen och sen ska jag föröka läsa nån bok i kurslitteraturen så att lite av min stress kanske kan lägga sig.. jag vet ju att jag ligger bra till tidsmässigt men håå jag blir ändå stressad.. Imorgon känns det lättare,, bara jag får sooova lite!!

--Kram--

He he,, rubriken har nada med innehållet att göra men det är såå svårt att komma på nåt bra!
                                                        

Dagens aktiviteter

Publicerat den 2009-01-27 klockan 22:24:11
Allmänt
1 Kommentarer


Måste ju blogga lite innan det är dax att sova,, he he,, Har vart i skolan idag,, praktiska övningar,, var helt okej!
Har även hunnit luncha med Anna, shoppa lite med Anna & Mio,, till mamma en sväng och plugga,, shoppa lite på Lindex.. och sen hem till min Malin,, bara Marica & Malin mys :-) Scones, thé, fruktsallad,, mumms! Var så skönt att få prata av sig lite.. har känts som en sådär dag idag,, känns som jag har en klump inom mej som jag inte vet vad det är.. jobbigt.. men det blir bra nån dag!

Imorgon är det skola hela långa dagen och direkt efter på gympa med Gabben <3

Nää nu måste jag plocka fram lite kläder och så....  och så ska jag gå och snosa på mina grabbar som sussar gott i sina sängar!!

Sov så gott!! KRAM!
                                                        

strumpor

Publicerat den 2009-01-26 klockan 18:31:08
Allmänt
2 Kommentarer


Min tvättmaskin äter strumpor.. ja visst är det konstigt!!? Jag lägger i båda paren av strumporna men hittar bara en av dom när jag ska sätta ihop dom.. Mycket märkligt tycker jag!! Sen kan det gå 2-3 veckor och vips så finns båda paren,, ja herregud,, det är nästan så att jag börjar tro på spöken,, he he!
                                                        

Min vän

Publicerat den 2009-01-26 klockan 18:29:12
Allmänt
0 Kommentarer


Tänker på en speciell vän som är värd det bästa,, allt kommer bli bra,, jag lovar!! Puss till min alldeles alldeles underbara vän!!
                                                        

min måndag

Publicerat den 2009-01-26 klockan 18:27:55
Allmänt
0 Kommentarer


Måndagen snart avklarad,, weehoo!! Har vart i skolan hela dagen men jag tyckte att tiden gick rätt fort.. Kursen Hållbar utveckling känns inte så hemsk som jag först trodde att den skulle va.. kanske får lära mej att ge nya saker, kurser och människor en chans innan jag bestämmer hur min åsikt är,, hmm ja det tål att tänkas på!

GRATTIS till Emil o Linnea som fyller år idag!!

Har inte vart hemma så länge, gjorde lite ärenden och sen hamna jag i sportaffären där det var rea.. he he I like! Köpte en tröja till Fredrik, träningsdress till Gabriel och en tröja fick han me ja.. och ett par snygga puma-skor till Jacob,, min puma-kille :-)

Nu har vi ätit pannbiff, potatis och löksås... Ska fixa lite här hemma och lägga barnen, Fredrik är på innebandy och sen ska han o Johan ut å gå.. jag ska försöka läsa en bok och skriva en recension till idag...

Imorgon är det skola igen,, kan inte bestämma mej om fall jag ska gå på det där om digital portfolio eller ej,, får se vad tiden säger imorgon när jag o barnen vaknar!

Tänkte på massa saker jag skulle skriva om förut men nu är det bortblåst,, för stunden i alla fall!

---KramKram---
                                                        

sista söndagen i januari

Publicerat den 2009-01-25 klockan 18:45:37
Allmänt
3 Kommentarer


Dålig uppdatering idag... har haft fullt upp ;-)

Jag o småttingarna har vart på hem o hobby o köpt nya gardiner, sängkläder och kudde till Gabriel som har fått sin nya säng!! Temat i rummet blir FOTBOLL!! Min svärmor brukar sy mina gardiner men hon hinner inte i veckan så vi får väl se om jag orkar vänta eller om mamma eller farmor ska få den stora äran ;-) När jag gör något vill jag ha det klart NU!

Rummet i källaren är klart och det blev såå bra!! Jättenöjd verkligen!! Vi har inte möblerat det än eftersom Fredrik idag börjat med toaletten... så det blir ändå så rörigt och dant i hela huset så jag vill göra ordning allt när det är helt klart,,,
Jag ska visa kort sen när allt är färdigt och möblerat!!

Vi har även hunnit med kalas idag :-) Emil o Linnea (barnens kusiner) fyller 9 år imorgon men firades idag! Emil fick en Nike t-shirt av oss och Linnéa scrap booking greyer och ett halsband!

Nu ska jag plocka fram kläder inför imorgon och städa lite på barnens rum så ska det få gå å sova.. Jag ska försöka läsa lite sen för jag har inte hunnit det tidigare idag!

Trevlig söndag kväll,, kram,,

                                                        

TV kväll

Publicerat den 2009-01-24 klockan 19:22:29
Allmänt
1 Kommentarer


Jag överlevde dagen även fast den inte blev som jag planerat.. Jag läste den där boken och har börjat på recensionen,, inte många kvar nu men det går segt tycker jag...

Jacob har vart på kalas så då gick jag och småttingarna och hämta en bok som jag ska ha i hållbar utveckling,, sen gick vi till tennishallen och lekte av oss med Åke med familj :-) Trevligt!! Jag o barnen har handlat och så har vi ätit kvällsmat.. vill knappt inte skriva vad.... men det blev tacos...  Det låg ett paket av ICAs egen blandfärs där så det var väl meningen att vi skulle ha den kan jag tro ;-) Jag hade tänkt testa ett nytt kycklingrecept men jag fann ingen motivation till det och alla avokado var stenhårda så det får bli en annan helg.. Nästa fredag kanske.. Hmm ja det är väl jag det, att redan tänka på nästa helgs mat...
 
Nu ska jag mysa med mina gullungar och sen ska de får gå å sova för då ska jag kolla på körslaget.. roligt!
Vad gör alla andra ikväll då?

Mysig lördagkväll på er <3 Kramiz!!
                                                        

Dagens namn:

          Marica.
En 28 årig 3barnsmamma från Hjo som älskar sina småttingar Jacob, Gabriel och Filip och sin underbara sambo Fredrik. Hon tycker mycket om att umgås med min underbara familj och vänner, läsa böcker eller fördriva tiden på nätet. Mycket tid går även åt till studier då hon läser till lärare.

,, Läsare:
Totalt:
Månad:
Idag:
Online: