Dagarna

Publicerat den 2009-06-30 klockan 22:24:01
Allmänt
0 Kommentarer


Förmiddagarna går åt till att analysera ett tal,, jag känner mej inte motiverad så det är nog därför det går segt,, men tills på fredag ska jag vara klar och sen ska jag och barnen ha sommarlov!

Dagarna rullar på trots att man är mitt i sorgen.. det kommer stunder då allt väller över en och det känns tungt.. men någonstans inom sig har man inre krafter som man får plocka fram..

På eftermiddagarna är jag och barnen på hjobadet.. det går alltid lättare när man skingrar tankarna lite,, allså man är ju ledsen hela tiden och det är tungt inom en även fast det inte kommer tårar..

Nu ikväll har jag och Jessica vart ute och gått,, hon messa och fråga och då är det så mycket lättare att komma ut.. var skönt att få gå bort några kalorier och få prata av sig både om sorgen och glädjen som livet bjuder på!!

Nu ska jag krama kudden.. varmt varmt varmt men jag klagar inte för sommaren och värmen är verkligen det bästa jag vet!!

**ta hand om varandra** kram**
 
                                                        

Funderingar

Publicerat den 2009-06-30 klockan 12:49:54
Allmänt
0 Kommentarer


*TÄNKA*
*ÄLSKA*
*SAKNA*
*VÄRDESÄTTA*

 
                                                        

Personlighetstest

Publicerat den 2009-06-30 klockan 09:04:06
Allmänt
0 Kommentarer


Gjorde ett test och resultatet visar ju på att jag är på rätt bana i min utbildning :-) Jag träffade min klassföreståndare som jag hade på högstadiet i veckan och hon tyckte att det är så roligt att jag läser till lärare och hon sa att det passar verkligen mig för den viktigaste egenskapen hos en lärare är att man har ett stort och gott hjärta och att man bryr sig om sina elever och "ett stort och gott hjärta det har du Marica så det här kommer bli hur bra som helst" Det värmde!

Resultat av testet

Din personlighetstyp:

Kraftfulla, originella och känsliga. Slutför vad de påbörjat. Extremt god människokännedom. Lyhörda för andras känslor. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Respekterade för sin starka vilja att göra rätt. Oftare individualister än ledare eller underordnade andra.Karriärer som skulle kunna passa dig:

Personalvetare, juristassistenter, lärare, läkare, tandläkare, kiropraktorer, psykologer, skribenter, musiker, artister, fotografer, förskole- och dagispersonal, studievägledare, bibliotekarier, marknadsförare, forskare, socialarbetare

http://se.41q.com/ om du oxå är sugen att kolla vad du har för personlighetstyp
 

                                                        

Lova mig en sak

Publicerat den 2009-06-27 klockan 09:11:36
Allmänt
6 Kommentarer


Nu har det gått några dagar sedan min svärfar gick bort,, många säger att livet går vidare,, jag vet det,, men det är tungt!!

Det jag har lärt mig den här veckan är att många människor vet inte vad de ska säga.. dock så vill jag hellre att de ska säga något,, det absolut värsta är ändå alla de förvånadsvärt många som bara säger hej som att inget har hänt eller bara går åt sidan utan att möta ens blick.. en vän till mig sa i veckan att de vet inte vad de ska säga och jag förstår det men jag vädjar till alla människor att ge en kram, säg något.. många vill inte störa men ett sms eller ett kort kan man alltid skicka,, orkar inte personen höra av sig så gör den inte det.. Jag vet att alla människor reagerar olika men min teori är att alla borde vara mer öppna,, att prata och prata av sig hjälper bearbetningen av sorgen!! Detta är så som jag känner!!Kram Kram Kram
                                                        

Finaste

Publicerat den 2009-06-27 klockan 08:36:14
Allmänt
0 Kommentarer
ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR
                                                        

**Sakna**

Publicerat den 2009-06-25 klockan 08:38:53
Allmänt
2 Kommentarer


Tänk att livet bara kan ta slut,, helt utan förvarning,, man tror att det är en hemsk mardröm som man snart vaknar upp från och då kommer han där gåendes bakom knuten,, min svärfar,, men nej det kommer aldrig att hända igen,,

Min svärfar var en väldigt fin och godhjärtad man! Jag har känt honom i lite mer än åtta år,, det är egentligen en kort tid av livet men jag är tacksam över de åren! Han har,, tillsammans med sin fru såklart,, verkligen lyckats med sina söner och jag har lyckan att få vara tillsammans med en av dom! Jag är tacksam över de år mina barn har fått ta del av sin älskade farfars liv,, han var en riktig lek och busfarfar som älskade alla sina nio barnbarn gränslöst! Varför ska en så fin människa försvinna,, bara sådär?!

Jacob 6.5 år
"Mamma man har ju en ängel inom sig. Det är som ett skelett som åker upp i himlen eller nej det är kvar. Det är ängeln som flyger upp. Kommer du att lägga detta på farfars grav? Jag vill det mamma, jag vill det"

Gabriel 4 år
"Först måste man gräva efter skattkistan och hitta den för att kunna lägga farfar där"

Filip 2.5 år
"Farfar dött"

Det är mycket tankar,, funderingar och frågor från barnen. Jag har valt att vara så öppen jag kan och att de ska få vara delaktiga,, det är vad jag tror är det bästa för deras sorgearbete.

Det är tungt.. känns som en klump inom mej..

TA HAND OM VARANDRA!!! Kram!

                                                        

Overkligt slut

Publicerat den 2009-06-23 klockan 08:45:40
Allmänt
7 Kommentarer


Min älskade svärfar!! Måndag 22 Juni 2009!! RIP!!

Usch livet är orättvist och kan ta slut på bara någon minut.. Vi älskar dej!

Jacob: Mamma?
Jag: ja
Jacob: När man inte tänker på det,    det är då det känns bättre


                                                        

Farfar

Publicerat den 2009-06-21 klockan 18:13:41
Allmänt
4 Kommentarer


Farfar.. idag skulle han ha fyllt 81 år.. sänder många tankar till honom idag!!

Idag är det med andra ord den 21 juni och jag har dopdag :-) Ingen som kommer ihåg det nu för tiden.. konstigt det där ;-) Är inget vi firar så men alla dagar man kan få ett grattis på är ju ett plus i almanackan :-)
                                                        

Härlig helg

Publicerat den 2009-06-21 klockan 18:09:16
Allmänt
1 Kommentarer


Midsommardagen.. det var segt på dagen så det var en lugn dag.. På eftermiddagen gick jag och småttingarna till Jessica,, Lucas och Ebba.. kul när man kan ses en liten stund sådär bara.. lite spontant! Tack för en trevlig pratstund :-)

På kvällen var det pizza tajm med Lena, Anders och Tuva-Li och så kom Martin och Ida oxå :-) Kvällen blev riktigt trevlig och lyckad!! Tack Tack Tack för sällskapet :-) Martin och Ida stannade kvar så vi kolla på nya Wallander.. den var bra!!

Ja idag är det söndag. . . Lugn dag idag me :-) Jag och grabbarna tvätta bilen förut,, blev så fin så :-) och så har vi kokat rabarberkräm.. mumms!! Sen gick vi upp till Lena och Anders och Tuva-Li och fikade.. mys!! Nu är det grillning spm gäller.. jag bara ÄLSKAR sådana här dagar!!

Har ångest över att jag inte legat prick stilla i solstolen idag men jag har ju fått massa annat gjort!

**Kram**

                                                        

Jag och Ebba

Publicerat den 2009-06-20 klockan 11:10:17
Allmänt
3 Kommentarer


Var en mycket trevlig midsommarafton igår!! Mat,, godis och kubb blev det :-) Vädret var väldigt blandat och en del knott gjorde oss sällskap men det gick bra ändå!!Sista kortet från kvällen: Jag och världens sötaste och goaste" Ebba!! Det var min tjej igår,, så mysigt så <3

Har inte så mycket planer för dagen.. Jacob leker med Eddie.. Gabriel leker med Oliwer.. Filip är med pappa Fredrik och kör truck.. Jag har städat och nu ska jag nog läsa lite bok!! Ikväll blir det nya Wallander.. tjoohoo.. jag längtar redan ju!

Vad har DU för planer idag?

Kram!
                                                        

Midsommarafton

Publicerat den 2009-06-19 klockan 08:39:16
Allmänt
0 Kommentarer
Midsommarafton 2009 spenderas hemma i Hjo med goda vänner!!

Hoppas ni får en bra dag allesammans.. någon som ska plocka 7 blommor??? Inte jag,, jag har ju redan miin drömprins <3

KramKram!
                                                        

Film tajm

Publicerat den 2009-06-18 klockan 20:43:57
Allmänt
4 Kommentarer


  Vi hade i alla fall tur med vädret igen.. nån som sett den?? Vad tycker ni??
Jag och min älskling ska tillbringa kvällen med att se den filmen!

Jag vill ha fler kommentarer på mina inlägg!!!

--kram--
                                                        

Ledigt

Publicerat den 2009-06-18 klockan 15:04:10
Allmänt
3 Kommentarer


Nu är det ledigt några dagar.. midsommar ju :-) Regnet har öst ner idag men nu skiner faktiskt solen,,, hoppas på uppehåll imorgon i alla fall!!

Idag har vi argumenterat på sommarkursen,, gick finfint! Jag tycker att jag är nervös men det tycker inte läraren syns, han tycker att jag utstrålar självsäkerhet!! Det tar jag som positivt beröm ;-) 

Idag ska jag göra absolut ingenting tror jag.. händer ju ibland att jag tänker det och så gör jag massa saker men jag känner faktiskt för att bara vara. . . Om en stund kommer min käre sambo hem <3 Veckan har gått fort men skönt att han kommer hem.. längtar ju <3 

Hur ska ni fira midsommar då mina kära läsare???

Vi ska vara här hemma med Jessica, Martin, Sofia och Johan och alla barnen såklart!! Ska bli mysigt!!;;Kram;; 
                                                        

Grattis Martin

Publicerat den 2009-06-16 klockan 21:45:14
Allmänt
1 Kommentarer


  Bilden är lånad: http://hasselqvist.blogg.se/

17 Juni och världens bästa lillebror fyller år!! Grattis Grattis till lilla Skrutten Martin!!

En bättre lillebror får man leta efter,, han är en riktig svärmorsdröm kan jag lova,, han är snäll och omtänksam,, väluppfostrad och hjälper till med det han kan!! Jag är stolt över att få vara storasyster till honom! Även om han gärna vill bestämma ibland och tycker att hans sätt är det bästa vad gäller uppfostran osv en det är bara att komma igen när han själv har tre barn på fyra år,, hi hi!! Han har ju en väldigt envis storasyster så ja.. han får hållas men det blir ändå på mitt sätt ;-) Han är i alla fall toppen min lille skrotnisse i kort kort <3 <3 <3

                                                        

Mysdag

Publicerat den 2009-06-16 klockan 21:25:19
Allmänt
0 Kommentarer


Idag har varit en riktigt bra dag :-) Pluggande på fm men sen kom min Emilia på besök.. vi åt tacospaj och fikade.. mumms!! Efter att jag och barnen följt henne till bussen gick vi en liten promenad och sen messade jag min svägerska Ida och fråga om vi fick komma och hälsa på och självklart fick vi det! Så då blev vi bjudna på fika och kvällsmat,, helt perfekt dag måste jag säga!!

Nu ska jag läsa bok: Här och nu av Elisabeth AnderssonHa en bra kväll... Kramiz!!

                                                        

Dagens namn:

          Marica.
En 28 årig 3barnsmamma från Hjo som älskar sina småttingar Jacob, Gabriel och Filip och sin underbara sambo Fredrik. Hon tycker mycket om att umgås med min underbara familj och vänner, läsa böcker eller fördriva tiden på nätet. Mycket tid går även åt till studier då hon läser till lärare.

,, Läsare:
Totalt:
Månad:
Idag:
Online: